Wie zijn wij? 

Wie zijn wij?

 

Wat drijft ons?

 

Wij staan met Harboury voor optimaal genieten van het ultieme gerecht. Combinaties maken met ingrediënten van de beste kwaliteit zodat smaken elkaar verheffen. We gebruiken oorspronkelijke kooktechnieken om de pure smaken te behouden. Technieken zoals; braden in een gietijzeren pan, koud en warm roken in onze rookton, of langzame garing in de oven, want het beste resultaat heeft soms wat meer tijd nodig.

Een gerecht is natuurlijk niet compleet zonder de juiste wijn spijs combinatie (of andere drank). Daarom gaan we altijd op zoek naar de juiste combinatie zodat de smaken van het eten en drinken naadloos in elkaar samenvloeien.

Ons verhaal 

Vanuit onze passie voor gastronomie en gastvrijheid hebben wij drie jaar geleden besloten om onze gezamenlijke droom een fysieke plaats te geven in de Piushaven. Dit hebben we gedaan in de vorm van restaurant Harboury, een plek waar we onze gasten meenemen op onze gastronomische ontdekkingsreis. Altijd op zoek naar het perfecte gerecht; bij Harboury worden creativiteit en inspiratie omgetoverd tot de mooiste gerechten.

Wij zijn Marly en Hein!

Marly aan het woord

“Ik ben Marly en samen met Hein ben ik eigenaar van Harboury. Ik heb 30 jaar verschillende commerciële rollen vervult bij de Rabobank. Daar merkte ik al dat gastvrijheid van nature in mij zit. Mensen zijn voor mij belangrijk, ik ben altijd geïnteresseerd in wat ze drijft en bezighoudt. Als echte Bourgondiër was ik graag te gast in de horeca en stond ik zelf ook vaak in de keuken. Een horecacarrière heeft me altijd getrokken, maar dat bleek een ontzettend grote stap.

In 2015 leerde ik Hein kennen. We waren toen beiden, apart van elkaar, met een horecaconcept bezig. Deze concepten hebben uiteindelijk niet tot een horecabedrijf geleid, maar waren wel een goede oefening voor het echte werk. Toen we eind 2015 op een zonovergoten terras in de piushaven zaten, zagen we dat het te koop stond, en wat was dat een mooie plek voor een zaak!

Hein is toen begonnen met een ondernemersplan, met mij als bedrijfsadviseur. Niet veel later vroeg hij of ik er samen met hem een zaak wilde openen. Eerst verklaarde ik hem voor gek, we kenden elkaar immers nog maar een paar maanden. Maar hoe meer ik erover ging nadenken, hoe minder gek het eigenlijk klonk. Ik wilde al zo lang de horeca in en dit was dé kans. Ik heb de knoop doorgehakt en ‘ja’ gezegd.

Nu word ik blij als ik onze gasten kan verwelkomen en de hele avond kan laten genieten van onze gerechten, dranken en aandacht. Als ze dan weer huiswaarts keren weet ik dat ze een heerlijke avond hebben gehad.”

Hein aan het woord

“Mijn naam is Hein Schlahmilch. Ik ben als kok opgeleid in de tijd dat ‘Nouvelle Cuisine’ de belangrijkste culinaire stroming was. Dit is een kookstijl die zich kenmerkt door verse en licht bereide ingrediënten die op een aantrekkelijke manier gepresenteerd worden. Ik heb drie jaar samengewerkt met topkok Cas Spijkers in De Swaen, wat toen het beste restaurant van Nederland was. Daarna ben ik chef-kok geweest in drie restaurants. Tot ik het tijd vond om verder te kijken dan de restaurantkeuken.
In de delicatessen-branche heb ik vervolgens als bedrijfsleider en daarna als zelfstandig ondernemer mijn passie voor gastronomie met veel plezier over kunnen brengen op de klanten/gasten. In deze periode heb ik veel wijnkennis opgedaan en heb wijnproeverijen, cursussen en workshops gegeven. Uiteindelijk komen beide metiers weer samen in de start van ons restaurant.

Mijn algemene interesse gaat uit naar de natuur. Ik vind het geweldig om, in welk jaargetijde dan ook, er op uit te trekken en in de natuur op zoek te gaan naar ‘de andere’ eetbare zaken. In het voorjaar pluk ik de vlierbloesem; om er siroop van te maken en als garnering te gebruiken. Een dagje naar zee eindigt steevast in het rapen van oesters, kreukeltjes of kokkels. Ik kan het niet laten om in het najaar te checken of er al eekhoorntjesbrood, cantharellen of de grote parasolzwam groeien op de, voor mij, bekende plekjes.

Tot de start van Harboury ben ik als vrijwillig molenaar betrokken geweest bij het ambachtelijk malen van graan en het bakken van brood daarvan. Ik heb in 2012, als creatief uitstapje, een boek geschreven dat is uitgegeven. Het is geen kookboek geworden, maar een spannend jongens-verhaal.

Mijn doel is om, naast het succesvol maken van Harboury, mijn culinaire visie op de kaart te zetten: Culinair Hedonisme.”